Pokerin lyhyt oppimäärä

Pokerissa voittaminen ei ole kiinni tuurista, tehtäköön se heti aluksi täysin selväksi. Toki sinulla saattaa joskus käydä tuuri aloittelijoiden pöytään istuessasi ja saatat jopa päätyä voitolle vailla kunnon strategiaa tai jopa puutteellisella sääntöjen tuntemuksella. Melko nopeasti huono valmistautuminen kuitenkin kostautuu, olipa pelinä sitten Texas Hold ‘em tai vaikkapa toinen suosittu pokerivariantti, Omaha.

Valmistautuminen ja harjoittelu

Näiden tärkeyttä ei voi aliarvioida pokerin ja varsinkaan nettipokerin maailmassa. Netin pokeripöydistä ei ole enää näinä päivinä tarjolla kenellekään helppoa rahaa, ei varsinkaan aloittelijoille. Siksi sinun on oltava valmis laittamaan niin sanotusti tunteja sisään ja maksettava oppirahat mikäli todella haluat oppia pelaamaan pokeria ja vieläpä voittamaan siinä.
Ei ole koskaan huono ajatus aloittaa tarkkailijana. Voit vapaasti seurata muiden pelejä, niin netissä pelattavia pelejä kuin tallenteita livepokeristakin. Taktiikat ovat samoja niin netin pöydissä kuin livepeleissäkin. Yritä ymmärtää, miksi pelaajat tekevät siirtojaan, yritä päästä motivaatioiden taakse. Ammattilaispelaajat eivät ikinä lätki kortteja vain sokeasti tuuriinsa luottaen. Harva ammattilaispelaaja edes uskoo ”tuurin” olemassaoloon.

Lue ja opiskele pokeria

Lue ja etsi tietoa. Varsinkin englanniksi pelistä on julkaistu pitkin vuosikymmeniä todella laadukasta ja korkeatasoista kirjallisuutta. Hanki yksi hyvä opus ja tutustu siihen huolella ja ajan kanssa. Suhtaudu siihen hieman kuin se olisi pääsykoekirjasi. Palkintona on paikka pokerin korkeakoulussa.

Erittäin arvostettu ja kohtuullisen helposti sisäistettävä, aloittelijaystävällinen opus on Ed Millerin kirjoittama ”Getting Started in Hold ’em”. Nimensä mukaisesti se keskittyy Texas Hold ’emiin, mikä on netissä se kaikkein suosituin pokerin versio ja lisäksi aivan perusteiltaan helposti opittava. Mikäli englanti ei suju, löytyy myös suomeksi joitakin hyviä opuksia. Alan grand old manin, Aki Pyysingin yhdessä yhdessä Marko Erolan kanssa kirjoittama Pokerin käsikirja on laadukas perusteos.

Opi myös kassanhallinta

Älä hassaa kaikkia rahojasi yhdessä illassa, äläkä pelaa enempää kuin mihin sinulla on varaa. Alussa tulet mitä todennäköisimmin häviämään, mutta älä ryntää heti takaisin pöytään ”voittamaan tappioitasi takaisin”. Se tarjoaa sinulle vain huonoimman mahdollisen alun pokeriurallesi, voin kertoa kokemuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.